INDO-ENTERTAINMENT

INFORMATIE ADMINISTRATIE EN BELASTING VOOR ARTIESTEN


De artiest(en) die voor een opdrachtgever optreed, word door Belasting dienst als een tijdelijk werknemer beschouwd. De opdrachtgever wordt als werkgever beschouwd.


Dit houdt in dat er een contract moet zijn, waarin de tijden en de vergoeding op moet staan.

Verder moeten de artiest(en) hun kopie van de identiteit bewijs aan de werkgever overhandigen. De leider van de groep moet deze aan de werkgever overhandigen.


De werkgever dient de document van de leider globaal te verifiëren. Opgave van hun BSN nummer is ook verplicht. Door deze BSN nummer betekent dit dat ze inwoners van Nederland zijn en hoeven geen extra vergunning te vragen.


Bij buitenlandse artiesten dient een aanvraag te geschieden door de werkgever of bemiddeling bureau bij de Belasting dienst en ook een werkvergunning is verplicht. Ieder artiest kan van zijn gage € 163,00 aftrekken  voor onkosten. (onderhoud/huur apparatuur, reiskosten, kleding, enz.)

Onder dit bedrag hoeven de artiest(en) geen loonheffing en btw te betalen.


Wanneer artiest(en) zich bij deze website aanmelden, kunnen ze bij eventuele vragen gratis adviezen en tips ontvangen. Verder krijgen ze een relatie korting wanneer ze de boekhouding willen laten uitvoeren door onze boekhouder.

Informatie